„Szeretni kell a steel gitárt, csak így taposhatod”. Köszönöm a pozitív véleményeket, különösen Rosehill biztatását, akinek azt mondtam az FMH-ban, hogy irigylem a tudását és hogy milyen biztosan kezeli a hangszert. Több év kihagyása után kezdtem el intenzíven gyakorolni olyan dalokat, amelyeket eddig nem is tudtam lejátszani. Ezek után még nagyobb elismeréssel adózok azok előtt, akik hazánkban sikerre vitték a hangszert. Mivel a különleges hangszín már gyerekkoromban megfogott, különösen tetszettek azok a dalok, ahol felismertem a hangzást. Így először egy hawaii gitárt vettem kb. húsz éve, aztán megtaláltam a helyet, ahol élőben is megszólalt a Steel gitár Bartha Tibi vezényletével. Neki köszönhetem, hogy eljutottam eddig, mivel tőle nem csak a hangszert, hanem az alapokat is megkaptam. Egyébként évekig tartó puhítás eredménye, hogy megkönyörült rajtam és megszerezhettem. S mivel ez a hangszer maga a történelem, így megpróbálom előcsalni a hangzást, ami legalábbis engem örömmel tölt el. Azért remélem, hogy Tini is még kedvet kap hozzá...
|