Színváltás: |
|
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.11.19 22:13:06 (V) 5630. |
Látom kerestetek. Közben az iwiw-es Illés oldallal bíbelődtem. Igen, rajta van azon a koncertfelvételen is. Ezt a Beatles is játszotta, de eredetileg Little Richárdé. Azon az amatőr felvételen van sok Johnny & the Hurricanes szám is, de sajnos nem tudom mindet beazonosítani. A "Rohan az idő" 1965-ös felvételét sajnos nem láttam (éppen a hokedlivel mentem a szomszédba tv-t nézni...) csak tippelni tudok, hisz akkor nem sok "TV-szalonképes" együttes volt. Vagy az Atlantisz, vagy a Metró ? Az lenne az igazi kuriózum, ha most előkerülne az a felvétel! Nekem viszont létezik egy 1965-ös TV szilveszteri felvétel, ahol az Illés kíséri a "Hippy, Hippy, Shake" c. számot, ami Korda György hangján szól, de a tv-felvételen Kósa András színész "tátog". A tv-felvételen Körmendi Joe dobol, viszont hiányzik a felvételről Illés Lajos. (talán, mert zongora nem kellett ehhez a számhoz? nem tudom) |
|
Előzmény: 5627, svédasztal |
svédasztal | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.11.19 21:09:06 (V) 5627. |
Long Tall Sally Koncz Zsuzsával rajta van azon az ös-amatör felvételen 1964-böl, amiröl beszéltünk. István! Van kedved találós kérdést feltenni? Van egy tippem, bár ezt csak a hozzánk hasonló "öreg motorosok" tudhatják: Amikor 1965-ben (vagy '66-ban?) Koncz zsuzsa a TV-ben (igen, "a" TV-ben, mivelhogy még csak 1 adó volt) bemutatta a városligeti müjégpályán a "Rohan az idö"-t, melyik zenekar kisérte? (playbackröl természetesen) Könnyítés: nem az Illés. Kíváncsi vagyok, tudja-e/emlékszik-e rá valaki. |
|
Előzmény: 5625, Jelbeszéd |
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.11.19 19:54:24 (V) 5625. |
Szép estét mindenkinek! Tények. A minap arról elmélkedtünk Péterrel (Svédasztal), hogy az ősILLÉS és a nagyILLÉS között volt egy "átmeneti" időszak, amikor Körmendi Joe dobolt és Illés Karcsi szaxizott. Bizony több számban is felfedezhető a szaxofon hangja akkor, amikor már Leventéék is az Illésben voltak. Vannak olyan felvételek is, amikor "csak" kísértek valakit, de ott is felbukkan a szaxi. Ezek a felvételek mind 1965-ben készültek. Bucket seats (ez eredetileg a Routers együttes száma) Üzenet Eddynek (Duane Eddy amerikai gitáros tiszteletére) Long Tall Sally (énekel Koncz Zsuzsa) Oh Henry (énekel Ambrus Kyri) Ugye nem igaz a szóbeszéd (énekel Németh József) Vonatzene (énekel Bodrogi Gyula) Nos, ezekben a felvételekben lehet felfedezni Illés Károly szaxofonjátékát - vagy másét...) |
<< 1 >> |
|