Színváltás: |
|
Mező András | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.04.07 16:49:10 (Szo) 9414. |
Kedves Jelbeszéd, a feldolgozásoknál maradva: talán a legkorábbi ilyen jelenség az Illés zenekar egyik saját számában hallható: a "Mondd, hogy nem hiszed el" középrésze, ahol a "Légy jó kicsit hozzám", "Az utcán" és a "Mindig veled" dallamaiból ötvöz Levente egy bravúros vokális polifóniát, ami koncerten a maga idejében vsz. előadhatatlan volt (mivel Levente élőben nem énekelhetett saját magával együtt 4 szólamban, úgy mint a lemezen). Kellemes Húsvétot Mindenkinek! |
|
Előzmény: 9307, Jelbeszéd |
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.04.01 23:47:42 (V) 9307. |
Elnézésed kérem András, de csak most vettem észre, ahogy visszanéztem a beírásokat, hogy mit írtál. Ismerem ezt az anyagot, a "Fiatalok" c. Cliff Richard c. dal szólójával kezdődik... Igazad van, ez is feldolgozás, annál is inkább mert a Fonográf csinálja! Ugyanígy bekerült a listára, a "Gondolj néha rám" c. Fonográf felvétel is... Vagy az "Európa csendes" ami létezik a Fonográftól is... Van még néhány ilyen paródiaszerű Illéssel kapcsolatos dolog pl. Éles Istvántól, Galla Miklóstól, sőt Hofitól is! Köszönöm a kiegészítést! És várom a további kiegészítéseket! |
|
Előzmény: 9291, Mező András |
Mező András | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.04.01 00:01:27 (V) 9291. |
Az "Élclegények céhládája" c. rádiókabaréműsorban (1978) a Fonográf parodizálja saját korábbi számait és sok Illés-dalt (Az utcán, Kissrác, Még fáj minden csók, Kis virág, Good bye London, Sárika, Elvonult a vihar (ez utóbbit akkor kicenzúrázták a műsorból, pár éve adták le egy Fábry-showban)). Kérdésem: sorolhatók-e ezek az önparódiák a feldolgozásokhoz? Szerintem igen. | |
Előzmény: 9282, Jelbeszéd |
<< 1 >> |
|