Színváltás: |
|
Fórum - Illés Klub - Vendégkönyv | |
G.TIBI | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.02.14 19:32:03 (Csü) 23523. |
LEVENTE AJÁNLÁSA A BOJTORJÁN CSAVARGÓDAL CÍMŰ LEMEZÉHEZ. "Akkoriban szívesen adtam át addig szerzett tapasztalataimat a pályakezdő együttesek kérésére, elsősorban a készülő nagylemezeik stúdiófelvételeinél. Természetesen csak olyanok esetében, akik művészetét magam is elismertem, szerettem. Ilyen volt a Bojtorján együttes. Ők a Fonográf nyomdokain léptek be a zenei köztudatba a country zene stílusában. Következetes alapossággal írták és hangszerelték dalaikat és ez vonatkozott a vokális teljesítményre is. Rokonszenvem abban is megmutatkozott, hogy egy-két hangszeres szóló erejéig magam is beszálltam a muzsikálásba. Kár, hogy ennek a műfajnak hazai képviselői közül már csak kevesen működnek manapság." Szörényi Levente Budapest, 2004. tavaszán Levente volt az első Bojtorján nagylemez zenei rendezője. 1981.09. 26-án jelent meg a Csavargódal című LP. Az újrakevert CD változat pedig 2004-ben. Tolcsvay Laci szintetizátoron játszott rajta. A második Történetek című Bojtorján LP zenei rendezője is Levente volt 1983-ban. Ezen a lemezen hallható a Nyolckézláb című Vörös Andor - Bródy János szerzemény. Szintén ezen a lemezen szerepelt először Tini Egy hétig tart... című dala Vörös Andor énekével. Az albumon közreműködik még Szabolcs is. Fonográf - Bojtorján közös ORI turné is volt. Együtt szerepeltek Lengyelországban. Hát ennyi volt a teljesség igénye nélkül. |
<< 1 >> |
|