Színváltás: |
|
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.04.23 23:19:42 (V) 1165. |
Szívesen máskor is. Rengeteg kuriózum rejlik még az ILLÉS - Fonográf környékén. Sőt, Bródynak is van sok, kevésbé ismert dala, amit másoknak írt, illetve ő ad elő, de nem került rá egyik lemezére sem. Bár a (külföldiek közül) a mindenem a Beatles, de a legkedvesebb számom ennek ellenére az Animals "Felkelő nap háza". Tudjátok, hogy erre Bródy írt magyar szöveget, és megjelent kislemezen is? És Nagy Feró énekli ! (akit én nem igazán szeretek, de ez legyen az én bajom...) Péntekig várok az újabb kérdéssel, de egy-két kuriózumot elmesélek. Jó éjt! MI |
|
Előzmény: 1164, Ildi |
Ildi | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.04.23 23:07:18 (V) 1164. |
Köszönöm a segítséget a tegnapi kérdés megfejtéséhez a rejtvény feladójának és a http://szorenyi.uw.hu/index2.htm szerkesztőjének. Az előadó hangjával és gitárjátékával kapcsolatos megállapítással egyetértek. |
|
Előzmény: 1151, Jelbeszéd |
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.04.23 08:54:31 (V) 1151. |
Gratulálok a megfejtőnek! Valóban, egy 1965-ös Illés kislemez (SP 251) egyik dala Gershwin: Summertime c. szerzeménye, melyet Levente énekel angolul ! A Porgy és Bess betétdalát nagyon sokan feldolgozták világszerte, de nekem magyar feldolgozásom is van vagy tíz. Legutóbb éppen Somló Tamástól rögzítettem egy rádiókoncertből. Ez a korai Illés feldolgozás még a saját szerzemények előtti, de igazi kuriózum. Leventének már akkor is szép, és összetéveszthetetlen hangja volt. (Egyébként a gitárjátéka is összetéveszthetetlen!) További szép napot! MI |
|
Előzmény: 1149, Ildi |
<< 1 >> |
|