Színváltás: |
|
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.09.13 20:29:13 (Csü) 11647. |
Tapasztalatból tudom, hogy Magyarországon a hozzá nem értő, vagy csak kevésbé értő, de a popzenét kedvelő embereknek a "Sárga rózsa" a "Miért hagytuk, hogy így legyen" c. dalt jelenti... csupán azért, mert a dal úgy kezdődik, hogy "Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa..." Az igazi "Sárga rózsa" éppen 40 éve született és az "Ezek a fiatalok" c. filmben volt 1967-ben, illetve a film zenéjét tartalmazó, hasonló című nagylemezen... És még egy érdekesség! Van a bírtokomban egy olyan demo lemez, amin eg amatőr együttes játssza a "Miért hagytuk, hogy így legyen" c. dalt és a lemezre azt írták "Sárga rózsa" .... Még Levente is azt mondta az utolsó koncerten a "Sárga rózsa" előtt, hogy ez nem az a Sárga rózsa, ez egy másik sárga rózsa... Mert ő is tudja, hogy sokan összekeverik... Egyébként a "Miért hagytuk..." az 1969-ben bemutatott "Az oroszlán ugrani készül" c. filmben volt hallható először. Hát ennyit tudtam segíteni.... És ezt elmondhatod nyugodtan a tanárnőnek... |
|
Előzmény: 11645, attila0427 |
attila0427 | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.09.13 19:55:17 (Csü) 11645. |
Üdv! Ének órán A ságra rózsa című dal szövegét írtuk fel. Na már most ez ugyanaz, ami a Miért hagytuk, hogy így legyen dal szövege. Az interneten fellehető forrásokkal szemben egyértelmű, hogy a kettő dal nem egy. A sárga rózsa című dalt nem ismerem, de megkerestem és ugyanaz volt a szövege, mint amit felírtunk. A Miért hagytuk, hogy így legyen szövegét pedig nagyon jól elsajátítottam az évek során, és nem értem miért írtuk fel a címet. Most szólni akarok a kedves tanárnőnek, hogy (szerintem) téves a cím. Illés együttes : Miért hagytuk, hogy így legyen? (ennek a szövegét írtuk fel) http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg.phtml?szk=1419 Illés együttes : Sárga rózsa (ezzel a címmel) http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg.phtml?szk=5000 De mivel igazából nem tudom a dalok "törtélemét" - hiszen akkoriban még nem is éltem, így hát hozzátok fordulok segítségül! Előre is köszönöm, ha valaki válaszol a problémámra. |
<< 1 >> |
|