Színváltás: |
|
Zé | Válasz erre (^) (>) (f) 2009.03.02 13:39:29 (H) 16471. |
...szagosmüge, macskagyökér, lisztmamonya, tyúkvakarék- mindegyikből 10 marék ! A Lúdas Matyi-ban ezeket gyűjtögették a naccságos Döbröginek . Komolyra fordítva a szót : én is inkább a természet kincseiben bízok, mivel legalább 15 éve nem nyúltam gyógyszerhez és azóta nagyon ritkán kap el valami-akkor is rövid időre. |
|
Előzmény: 16464, benzol |
benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2009.03.02 10:21:54 (H) 16464. |
Öregem, ez nem hangzik valami túl jól. Maradnak a népi gyógymódok, aszondom. Én is bejárkáltam betegen, aztán persze csak kóvályogtam, mint gólyafos a levegőben. A következőket javaslom: - Szerezz be gyógyfüveket. A Herbaházban van mindegyik: apróbojtorján, hársfavirág, kakukkfű, tüdőfűlevél, borsmenta vagy fodormenta, ökörfarkkóróvirág. Ha kiröhögted magadat a nevükön, akkor egy-egy teáskanállal mindegyikből (kivéve a borsmenta, abból kevesebb is elég) nyomass kb. fél liternyi vízhez (forrázhatod, de én már a végén bele is főzöm), aztán negyed órát hagyd állni és igyad, amilyen forrón bírod. A kiccsalád is tegyen így. Nem szoktam édesíteni, mert úgy is finom, nomeg a forró tea elizéli a mézet (a cukor meg nem frankó). - Hársmézbe belenyomni fokhagymát, jól megenni. - Fenyőolajjal inhalálni (teleköhögtem a tálat hariboval, de sokkal jobb lett. Ja, és a gyógyteából hoztam egy termoszban a mókahelyemre is. Tökjó, bár legjobb paplan alatt kiizzadni. |
|
Előzmény: 16463, Az Utolsó Európai |
Az Utolsó Európai | Válasz erre (^) (>) (f) 2009.03.02 09:31:10 (H) 16463. |
Sziasztok! Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat. Sajnos a helyzet továbbra is komoly, minkét gyermek ismét 40 fokos lázzal fekszik otthon (elég volt egy hét óvoda a visszaeséshez), és a család felnőtt tagjai sem egészségesek. Én bent lézengek a munkahelyen, de legszívesebben otthon kúrálnám magam, ha megtehetném - de nem tehetem a jövő heti Berlin miatt, amikor ugye szabadságon kell lennem. No mindegy, reménykedem, hogy jobbra fordul a helyzet, vagy legalább nem romlik. |
<< 1 >> |
|