Színváltás: |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| hulio | Válasz erre (^) (>) (f) 2009.04.12 22:09:36 (V) 16706. |
-off- Ez nem von le semmit abból, hogy mifelénk tócsi. Ha minden vidéken ugyanúgy neveznék, akkor nem is lenne több vidék. Ugyanez a dödölle és a gánica esete. -on- ![]() ![]()
|
|
| Előzmény: 16705, Bálint | |
| Bálint | Válasz erre (^) (>) (f) 2009.04.12 21:30:53 (V) 16705. |
| Én is inkább tócsninak ismerem, a lényeg az, hogy finom, én szeretem. | |
| Előzmény: 16698, benzol | |
| benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2009.04.12 10:44:03 (V) 16698. |
| Lapcsánka: Néhol tócsninak hívják (pl. mifelénk is), van ahol baré, meg még a jóég tudja, hányféle neve van. Alapértelmezésben krumpli az alapja. Ez esetben hajdina volt. Hajdina: Gabonafélének tartják, mivel a búzához hasonló elkészítési módjai vannak, lisztet is őrölnek belőle. Amúgy a keserűfűfélék családjába tartozik. De nem keserű egyáltalán. Tele van B vitaminokkal. ITT többet is lehet olvasni róla. Érdemes. Meg van egy http://hajdina.lap.hu oldal is, tele linkekkel. |
|
| Előzmény: 16697, svédasztal | |
| << 1 >> |
|