Színváltás: |
|
Lilluka | Válasz erre (^) (>) (f) 2009.05.09 13:41:26 (Szo) 16860. |
Jaja, a szitár a citera koppintása! Nem tudom, lehet... de nagyon imádom a szitár húrjainak hangját pengetés közben!!!! Gyönyörűűűűűű!!! Na meg persze a citerát is! | |
Előzmény: 16859, Lilike |
Lilike | Válasz erre (^) (>) (f) 2009.05.09 13:31:26 (Szo) 16859. |
Én imádom a népzenét, az igazán autentikusat is! A citerát szintén nagyon szeretem, nekem van egy hevenyészett elméletecském is. Nagyapámnak van citerája, és pár évvel ezelőtt levettük a szekrény tetejéről, elkezdtem pengetni, és megdöbbentő hasonlóságot vettem észre (nem mintha előtte nem citerázgattam volna) a citera és a szitár hangja között. Természetesen nem ugyanolyan, és a szitár jóval bonyolultabb, de pl a Norwegian Wood szitár része baromi jól hangzott rajta. Szerintetek lehet az, h van a két hangszernek valamilyen közös gyökere?...végül is a nevük is hasonló:citera-szitár. | |
Előzmény: 16857, benzol |
benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2009.05.09 08:55:44 (Szo) 16857. |
Galagonyáék nevét jól jegyezzétek meg! Észbontó volt, amit műveltek a citeráikon. Megmondom őszintén a frankót, engem már messzemenően nem tud feldobni a sokadik népzenei együttes, amelyik hagyományos módon játssza a dalokat. És ők épp nem ezt csinálták, hanem átdolgozták azokat. Progresszív népzene jött ki a dologból, és ami még fontos, az az, hogy nagyon szépen, pontosan zenéltek. A felkészültség nem ártalmas |
<< 1 >> |
|