Színváltás: |
|
cseresznyevirág | Válasz erre (^) (>) (f) 2012.05.19 18:45:11 (Szo) 22179. |
Tanultam egy kicsit olaszul, és nekem ez az "ostinato" olyan olaszos hangzású szónak tűnt, ezért utánanéztem az olasz-magyar szótáramban, mert furdalt a kíváncsiság. ostinato = (melléknév) makacs, nyakas; (főnév) 1. makacs ember 2. (zene) ismétlődő zenei motívum Egyébként nekem tetszik a "Little baby" című dal is, és ez is nyugodtan megfért volna a válogatáslemezen, mint ősrégi Illés dal. Viszont gyanítom, hogy inkább felvette az Illés a repertoárjába, de nem az ő szerzeményük. Ezt az is alátámaszthatja, hogy Bródy dalszövegei között nem volt találat. |
|
Előzmény: 22178, ummagumma |
ummagumma | Válasz erre (^) (>) (f) 2012.05.19 16:25:49 (Szo) 22178. |
kár, hogy lemaradt róla az Ostinato | |
Előzmény: 22177, cseresznyevirág |
cseresznyevirág | Válasz erre (^) (>) (f) 2012.05.19 15:35:06 (Szo) 22177. |
Én hétvégi fórumozó vagyok, ami azt jelenti, hogy ilyenkor halmozom az élvezeteket, azaz egyszerre olvasom el a hét termését. Én úgy kapcsolom össze az alábbi két témát, hogy megunhatatlan számomra a 2007-ben a Hungaroton Records Kft. által kiadott Illés Lajos: "Virágok közt veled lenni..." című válogatáslemez Illés Lajos legszebb dalaiból. Nem véletlen, hogy a dalok több, mint felét Koncz Zsuzsa énekli. Mind a kedvencem! Nem kérdés számomra, hogy elmegyek a szeptemberi Illés Lajos emlékkoncertre, mert ha fele annyira jó lesz, mint a MOM Műv.házban a 65. születésnapjára rendezett koncert, akkor már megérte. |
<< 1 >> |
|