Színváltás: |
|
G.TIBI | Válasz erre (^) (>) (f) 2012.11.21 08:23:59 (Sze) 23092. |
Köszi szépen Péternek a remek diszkográfiát! Eszembe jutott még pár kiadvány az olvasottak után: A T&T első nagylemeze három különböző borítóban jelent meg. (lásd Archívum-Lemezborítók részben) 1972-ben megjelent Kovács Katinak az Autogram helyett című LP.-je. A teljes zenei kíséretet a zenekar adta. A Tolcsvay László - Tolcsvay Béla: Légy szerelmes című is dalt Kati énekelte. Szerepeltek a Petőfi '73 című Kardos Ferenc által rendezett filmben is. 1973. végén már készültek a második nagylemezükre. A koncerteken játszottak pár új számot is, melyek már sajnos nem kerültek felvételre. (Kár volt bocsánatot kérned, A zene, Kutya, Virágbúcsúztató, Ne várj sokáig) Szerepeltek az 1981-es koncerten (Mondd mire vársz, Ne sírj kedvesem és a Nemzeti dal). A Koncertről kiadott dupla lemezen jelent meg először a Nemzeti dal. A lemezborítón szövegíróként Bródy Jánost tüntették fel Petőfi helyett. 1994. március 15-én Tolcsvay óriás koncert volt a Budapest Sportcsarnokban 3 évtized dalaiból. Erről is megjelent egy CD a Hungaroton Kiadótól. Összegezve, nagyon jó kis csapat volt a T&T. |
|
Előzmény: 23091, Fazék |
Fazék | Válasz erre (^) (>) (f) 2012.11.21 02:14:01 (Sze) 23091. |
Nem rég írtam a Tolcsvayék és a Trióról. Kedvcsinálónak egy kis "diszkógráfia" az együttesről. TOLCSVAYÉK és a TRIÓ: Ez mind eladó - 1972 - LP Szeretni kéne Ez mind eladó Itt a két kezem Láttam ne tagadd / Vihar előtt, vihar után - (Kovács Kati) Hajnal - (Zalatnay Sarolta) Ne sírj kedvesem Gyülölt folyó Barátom levele Lá-di-dá Ballada Reggel - Pásztory Zoltán közreműködésével Lehtett volna Bónusz dalok Nálunk - km: Szilvássy Zsolt (basszusgitár) Drága lányok Mondd mire vársz Ha lenne pénzem Eljött egy lány Csak egy kékszínű virág (Tardos P. - Huszár E.) Nem lehet -Zalatnay Sarolta Átmentem a szivárvány alatt - Kovács Kati Várj Nemzeti dal Ne sírj kedvesem - Zalatnay Sarolta, Illés egy. Kérlek, jöjj velem Ej, nagyon rég Álmomban Tilinkó - Koncz Zsuzsa Töhötöm TOLCSVAYÉK és a TRIÓ – Csak egy kék színű virág – 1994 - Hungaroton Nálunk Mondd mire vársz A lány akit nem ismerek Ha lenne pénzem Álmomban Évek óta úton vagyok Csak egy kék színű virág Eljött a lány Várj Ej nagyon rég Kérlek, jöjj velem - Móricz Mihály és az FG-4 előadásában Nemzeti dal Kislemezek: Drága lányok A Hold és a lány Nálunk Aki elment Várj, míg sötét lesz - Koncz Zs (Táncdalfesztivál) Álmomban Mondd, mire vársz Lány, akit nem ismerek Úgy szeretném - Bergendy (Táncdalfesztivál) Várj - T&T (Táncdalfesztivál) Szomorú srác - Bódi Magdi Csak egy kék színű virág - T&T Eljött a lány Kérlek, jöjj velem Szerepel itt egy-két érdekesség Pásztory Zoli dobjátéka a Reggel című számban, vagy a Ne sírj kedvesem, Zalatnayval, akit az Illés kísér. Az első nagy lemezen együtt szerepel a három lány (Koncz, Kovács, Zalatnay), ugyanis a hanglemezgyártó úgy gondolta, hogy a lemez így jobban fog fogyni. Reménykedem benne, hogy még egy lemez, esetleg kinéz az együttesből, meglátjuk annyian összeálltak egy-egy évfordulóra, talán itt is sikerül. |
<< 1 >> |
|