Színváltás: |
|
Illésfan | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.03.16 02:12:23 (Szo) 23738. |
Vagy a komplett Fonográfnak kellene, vagy Tolcsvay Lacinak. Semmi kétség nem fér hozzá, hogy Misi és Oszi is megérdemelné, de ahogy magában például Karácsony János sem fog kapni, úgy ők sem. Viszont a Loksira is ráférne. Nekem ez a kettő nagy hiányérzet, Tolcsvay és a Loksi. Egyébként úgy tudom, hogy a zenekarokat nem szokták elhalmozni ezzel a díjjal, ahogy most néztem a listát, hogy kik kaptak eddig, szinte alig van zenekar, ebből a műfajból meg csak az Illés és az Omega, szóval nem hiszem, hogy most majd elkezdik osztogatni... A Loksi még esélyes, de más ilyen zenekart most nem tudnék mondani. Különben nekem is ez jutott eszembe, hogy a Nemzeti Dalt minden ünnepségen előadják ilyenkor az ország minden táján, de tényleg, még az iskolákban is lemegy mindig az ünnepségen és őt valahogy mégis kifelejtik... Ráadásul ha a Fonográfot nem is vesszük, ott van az a rengeteg sikeres színpadi darab, amit írt. Szóval nagyon ráférne már... |
|
Előzmény: 23737, ummagumma |
ummagumma | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.03.16 01:28:40 (Szo) 23737. |
A Fonográf másik felét illetően nincs köztünk vita egyértelműen megérdemelnék, sőt, már rég megszolgálták a díjat A Mobil/Lóri és Rice/Feró - a zenén túl - társadalmi értelemben is nagyon fontos, emblematikus alakjai a hazai rocktörténetnek a világzenészek és a jazz / prog rockerek pedig a nyilvánvaló zenei teljesítményen túl a legpiacképesebb, külföldön legismertebb előadóink (az Omega után természetesen, ezért is jutottak eszembe) és a sor hosszasan folytatható, például a Syrius, a Panta Rhei vagy a Special Providence legénységei... vagy a korai Mini zsenialitása okán minimum Török Ádi és Papp Gyula is 40 éve várományosok... |
|
Előzmény: 23736, svédasztal |
svédasztal | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.03.16 00:50:28 (Szo) 23736. |
Mikor ezeket emlegeted, remélem, viccelsz. Misi, Oszi, Tátrai ok, de a többiek? T. Laci életmüve ezerszer nagyobb, mint az általad felsoroltaké. Az ö zenéjét üvöltik a márc. 15-i tüntetéseken, mindenhol, pártállástól függetlenül. Most nem akarom részletezni, hány nálánál sokkal ismeretlenebb, gyengébb müvészpalánta megkapta. Mára a nagyok közül csak ö nem kapta meg. | |
Előzmény: 23735, ummagumma |
<< 1 >> |
|