Színváltás: |
|
cseresznyevirág | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.08.20 15:59:41 (K) 24351. |
A napokban hallgattam meg, életemben először, az Új Illés együttes „Boldog város” című, 1978-as lemezét. Egytől egyig nagyok jók a CD-n lévő dalok. Az egyik dalt hallgatva jutott eszembe ez a honlap, mintegy távoli asszociációként. „Hinni kell, hogy mindig lesz itt élet…” Én hiszem, sőt meggyőződésem, hogy szükség lesz még erre a honlapra, mely tengernyi sok értékes információt tartalmaz (persze nyilván haladni fog a korral, és száz év múlva nem pont ugyanígy fog kinézni). Ahogy újabb és újabb emlékzenekarok éltetik tovább az Illés és a Fonográf együttes zenéjét, sőt abban is biztos vagyok, hogy folyamatosan nőnek fel az újabb és újabb generációk, akik közül kikerül megint egy új csapat, akik színpadra viszik újabb és újabb rendezőkkel az István, a királyt meg a többi színpadi darabot. Illés - Száz év múlva |
|
Előzmény: 23904, cseresznyevirág |
ummagumma | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.04.22 00:19:49 (H) 23907. |
egyetértek | |
erga | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.04.21 20:25:52 (V) 23905. |
Örülök, ha így gondolod, és a magam részéről én is örülök neki, hogy létezik még ez a honlap. Remélem, egy ideig még dacolni is fog az amúgy törvényszerű elmúlással/átalakulással - ha már szereted az idézeteket: "egyvalami örök, a változás maga". Mindazonáltal Koncz Zsuzsa szokta mondani, hogy a világhírnek mindig megvan a maga oka, úgyhogy akármennyire is divat manapság, ne szóljuk le azt a bizonyos jenkit. Lopta, vagy sem, ő csinálta, vagy sem, akkor is ő épített fel belőle egy Internetet az Internetben, hasonló mértékű változást okozva ezzel a világban, mint azok az almák - mármint a Kígyóé, Newtoné, vagy Steve Jobsé. Ezek a modern izék, mint Facebook, ájfón, akármi, gyakran válnak a "bezzeg a mi időnkben" című szlogenek alapjává, csak ezt korrektebb lenne úgy megfogalmazni, hogy bazz, hogy elment felettünk az idő. Elmondhatnám én is, benzol biztos nagyra is értékelné, hogy bezzeg az én gyerekkoromban nem volt ennyi köcsögkamionos az utakon, és hogy mennyivel jobb volt az. Igaz, hiány volt mindenből, de jogos, legalább nem kellett szállítani a semmit . És az M7-esen sem kellett folyamatosan teherautókat előzgetni, elég volt végig a betontáblák repedéseire koncentrálni. Szumma szummárum: nem kell a Facebook-ot szeretni, amúgy én se szeretem. De valami okos ember azt mondta, hogy minden kort jellemez egy korszellem, pontosabban a korszellem változása. És hogy mindannyiunknak kötelessége, hogy a korszellem változásához hozzájáruljunk a magunk módján és lehetőségeivel. Ehhez pedig hozzátartozik, hogy megismerjük és használjuk az új dolgokat, ugyanúgy, mint annak idején a Color Star TV-t, vagy később a mikrosütőt. |
|
cseresznyevirág | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.04.21 19:12:26 (V) 23904. |
Most lehet, hogy szembemegyek az árral, de akkor is elmondom a véleményemet, mert szólásszabadság van, nemde? Bár az ötlet jó, hogy eljusson az Illés klubunk híre széles e világba, minden Illés/Fonográf rajongóhoz (régiesen szólva: az Óperenciás tengeren is túlra = Ober Enns), ezért élünk azzal a lehetőséggel, hogy azokhoz is elérjünk, akik számára csak a Facebook létezik (szinte már már az őrületig élve ezen szenvedélyüknek). Node nézzük az érem másik oldalát. Érdekes, de ismerek még rajtam kívül is embereket, akik ellenállnak a fb csábításának. Ott van például a BlackBirds honlapja: szemmel láthatóan nemrégiben egy teljes változáson ment keresztül, nagyon szépen megújult. Azonkívül Tininek is él és virul a saját honlapja, és külföldi híres zenészeknek is vannak saját hivatalos honlapjai, amelyen keresztül a rajongóikat ellátják minden hasznos információval. Ha mindenki átmegy a fb-ra, én akkor is itt maradok őrizni a lángot, mert számomra ez az egyetlen elfogadott Közösségi Oldal (igen, nagy kezdőbetűkkel), mely magyar elme szellemi alkotása, szellemi tulajdona, nem pedig egy ostoba jenkié. Szeretem ezt a mi kicsi, de autentikus, eredeti kis kuckónkat; és ne feledjük, hogy azért ez a honlap is az internet óceánján lebeg, mely ugyanúgy mindenki számára elérhető egy kis rákereséssel. Remélem, megmaradunk még sokáig így ebben a formában. Huhhh … elmondtam, ami a szívemet nyomta. |
|
Előzmény: 23889, erga |
erga | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.04.16 16:11:45 (K) 23889. |
Tibi javaslatára egy kis meglepetés került a menübe. |
<< 1 >> |
|