Halló, itt az onlány közvetítés, kis késleltetéssel, de még mindig élő lelkesedéssel. Pár perce értem haza az FMH-ból. Röviden összefoglalva: Rég voltam ilyen jó bulin.
Részletesebben: Este 11 órakor ért véget a buli. Most jártam először az új FMH-ban, a réginek már szó szerint csak a hűlt helye látszik.
Mivel nekem a zene a legfontosabb, ezért, biztos ami biztos, elindulás előtt megnéztem a YouTube-on a Tapolcai Fonográf Emlékzenekart, és a zenei szimatom ezúton sem hagyott cserben, mert nagyszerűen szólaltatták meg a Fonográf dalait. Dübörgött a zene, igazi átéléssel játszottak, így nem csoda, hogy kiérdemelték a vastapsot, mi meg a ráadást, ami az "I'm Elvis Presley" volt. Eddig Tapolcát egy szép kisvárosnak ismertem meg, de most, hogy megtudtam, hogy ilyen nagyszerű Fonográf emlékzenekarral is rendelkeznek, nagyot nőtt a szememben. Márió gitárja nem bírta ki a koncert végéig, ki kellett cserélni egy húrját. Nagyon tetszett, amikor a dobos, mivel rá nem volt szükség az Első villamos c. dalban, egyszerűen lesétált a színpadról és csatlakozott a színpad előtt táncolókhoz. Aztán még időben visszaült a dobok mögé a következő dalnál. A basszusgitáros olyan átéléssel játszott, mint mondjuk Tommy Emmanuel, a billentyűs arcáról pedig végig a boldogság sugárzott.
Nagyon szép verset hallhattunk dr. Török Bálint klubtársunktól, aki nemcsak megírta, de elő is adta a versét. Megállapítottuk, hogy Bródy mellett létezik egy új szövegíró, akiről eddig nem is tudtunk. Leviéknek is elnyerte a tetszését a verse.
Érdekes visszaemlékezéseket hallhattunk Levitől, Szabolcstól és Oszitól a Fonográf időkből. Többek között pl. arról, hogy hogyan fogadták őket a Szovjetunióban (egy koncert kivételével a közönség néma csendben ülte végig a koncerteket); milyen volt Kubában a VIT (Világ Ifjúsági Találkozó), és hogyan jutottak ki oda. Ez az a találkozó, ahol mindenki találkozott mindenkivel, kivéve őket, Oszi elmondása szerint. Volt még szó a pécsi kukaügyről, és Pásztory Zoli "alakításáról" a láda sör után.
Nekem az est fénypontját a Tapolcai Fonográf Emlékzenekar fellépése jelentette. Minden dal nagyszerűen csendült fel. Én arra szavazok, hogy hívjuk meg őket máskor is a klubba, hogy játékukkal emeljék az esték hangulatát.
|