Színváltás: |
|
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.09.01 00:36:06 (P) 3447. |
Valószínüleg nem értettük meg egymást... Nem arról van szó, hogy nem szeretek (akarok) politizálni, vagy e témában hallgatásra kényszeríteném magam! Nem. Igenis nagyon szeretek politizálni ! Sőt, csináltam, csinálom is ! Csak nem itt ! Igazad van, nálunk a politikai kultúra a béka feneke alatt van, köszönhetően a "nagy" politikusoknak. Ha normálisan meg lehetne vitatni dolgokat, semmi baj nem lenne. De nem lehet. Ha politizálni akarok, akkor tudom hová kell mennem (nem a munkahelyemre). Tavaly, amikor Csíkszeredára mentünk, négyen ültünk egy autóban. Jó barátok vagyunk régóta. Mindenki tudja mindenkiről, hogy milyen "színű" (két piros és két narancssárga). Egész úton (oda-vissza) szóba nem került a politika! Mert tudjuk, hogy nem ér annyit az egész, hogy ezen összevesszünk! Persze, hogy van véleményem. Mindenről. A kisvasútról is. A pedagógusok kötelező óraszámának emeléséről is. A gázáremelésről is. A munkanélküliségről is, meg a szegénységről is. De nem itt akarom kifejteni a véleményemet róla! Amikor "beíratkoztam" ide, örültem, hogy végre egy jó hely, ahol kedvenc témáimról értekezhetek. S azt hiszem meg is tettem mindent a magam módján, hogy a legtöbbször az ILLÉS körül forogjon a világ. Hát, lassan elmegy a kedvem. Nem én tehetek róla. |
|
Előzmény: 3443, benzol |
benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.08.31 22:09:39 (Csü) 3443. |
Én értelek, de azt gondolom, nem lehet úgy élni, hogy lépten-nyomon attól tartunk, mikor minősül politikának, amit csinálunk. Ideje lenne már a politikának kivonulni a mindennapi életből, de ez még -sajnos- messze van. Az külön szomorú, hogy ma bárki, aki "kiemelt" közszereplő, az feltétlenül csakis politikusként viselkedhet, ergo ha megszólítják valamilyen nem politkai kérdéssel, az automatikusan politikaivá válik. Ilyen világban élünk. Lehet ezen görcsölni és lehet fityiszt mutatni neki. Utóbbi talán nehezebben kivitelezhetőnek tűnik, de hosszú távon mégis könnyebb. A konkrét példához: Sokan szeretik a vonatokat, a kisvasutakat külön. Én is ebbe a halmazba tartozom. Ma nincs arra esély, hogy bármi mód kifejezd nemtetszésedet (értsd: éljél alapvető államplgári jogoddal, lásd még szólás- és véleményszabadság) úgy, hogy annak ne legyen politikai felhangja. Mert ha -teszem azt- a kormányt bírálod, azzal beskatulyáznak, hogy ellenzéki vagy, ergo ehhez, vagy ahhoz a párthoz húzol, stb. Beteg dolog, de emiatt nem szabad hallgatásra kárhoztatni magad. El kell menni a kisvasútért "felvonulni", bár tényleg kár, hgoy későn jött az üzenet. |
|
Előzmény: 3440, Jelbeszéd |
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.08.31 21:36:16 (Csü) 3440. |
Ha mindenben politikát vélek felfedezni, megvan rá a jó okom... (Majd egyszer lehet, hogy elmesélem) Mert a politika (sajnos), egy mocskos dolog! Koromnál fogva megértem már egyet, s mást (s ezért meg Te ne haragudj meg), valószínüleg "magasabbról" látom a világot. Amikor a miniszterelnöknek petíciót adnak át, és az nem politika, akkor nem tudom mi. (Nem is kell olyan nagyon keresni!) Én sem kívánok ezzel tovább foglalkozni (bár hasonlót tudnék írni naponta nyolcat), de sajnálnám, ha ebbe az irányba menne el a fórum. Részemről lezártam. |
|
Előzmény: 3439, Lilike |
<< 1 >> |
|