Színváltás: |
|
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.11.29 20:25:49 (Sze) 5840. |
Kíváncsi lennék mennyiért vetted.... ? Már csak az összehasonlítás miatt is, mert én a PeCsában vettem egy lemezbörzén. (az általad említett úr elég drága - tapasztalatom szerint - de ez relatív...) Egyébként én 1000 forintot adtam érte. |
|
Előzmény: 5837, Rocktóber |
Rocktóber | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.11.29 19:56:21 (Sze) 5837. |
Én tavaly októberben az első Illés klubbomon Kis Miklóstól a 69-es eredeti borítóval vettem meg az Illések és pofonok-at. | |
Előzmény: 5834, Jelbeszéd |
Jelbeszéd | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.11.29 18:05:50 (Sze) 5834. |
Szép napot mindenkinek! Tények. Avagy érdekességek a lemezborító körül... A megszállott és őrült lemezgyűjtők minden olyan lemezt begyűjtenek, aminek csak egyetlen betű eltérése is van... És hát ilyen előfordult az ILLÉS lemezekkel is... A teljesség igénye nélkül ! Az 1967-ben kiadott "Ezek a fiatalok" LP hátoldalán három fénykép van. Illés, Metró, Omega - egymás alatt ilyen sorrendben. Az esetek legnagyobb részében az ILLÉS van felül, de kiadtak olyan példányokat is, hogy megcserélgették a sorrendet és a Metró és az Omega is került a felső képre. Az 1969-es "Illések és pofonok" LP eredetileg kihajtható borítóval és a közepén szétterülő Illés képpel (mint egy meséskönyv) jelent meg. (Ez volt Mo.-on az első kihajtható borító!) A tasak belsejében pedig egy kivágó minta, amit ha kivágott és összeragasztott az ember, akkor egy henger alak jött ki, közepén lyukkal és ezt rá lehetett tenni a lemezjátszó, illetve lemez tetejére, és az Illés együttes forgott középen. Hát, mondanom sem kell, hogy akkor rögtön (1969-ben) kivágtam, aztán elkallódott... Kb. 30 év múlva, egy lemezbörzén sikerült egy "szűz" példányt szereznem... Aztán a hetvenes évek közepén ismét kiadták az "Illések és pofonok" LP-t, de ekkor már nem kihajtós borítóval és nem volt a közepében a kivágó minta sem. A nyomása viszont az eredeti matt színekről, fényesre változott... Az 1971-ben kiadott "fehér" ILLÉS albumban, melynek egyik oldala a "Human Rights" címet viseli, eredetileg benne volt egy fénykép, melyen FBI ügynökök megbilincselve viszik Angela Davist. A kép hátulján dalszöveg. A korong közepén a matricán: Angela Davisnek ajánljuk. Ez a szöveg és a fénykép a későbbi lemezeken már nincs rajta... Az 1972-es "Add a kezed" c. LP (nyílván exportból visszamaradt) létezik csupa orosz betűs felírattal ! A borítón is és a lemezen is. De úgy, hogy magyarul semmi sincs rajta. Mára ennyit a kuriózumokból. További szép napot ! |
<< 1 >> |
|