Színváltás: |
|
svédasztal | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.12.06 16:15:14 (Sze) 6233. |
Az "1974 nyarán" cimű Tolcsvay László - Bródy János szerzemény a NOcoMMent együttes 1993-ban megjelent "Nekünk újra szállni kell" c. albumának "slágerszáma" A NOcoMMent Németh Oszkár és Móricz Mihály által alakitott zenekar a Fonográf örökségét nyiltan magára vállalta és 10 éven át játszottak rendszeresen a legendás helyen, az FMH körtermében. Olykor-olykor ma is hallható a zenekar - Oszi nélkül- Halász Jutkát, Bródy Jánost, vagy Tolcsvay Lászlót kisérve. A "74 narán" c. dal rossz korban született, kiválóo dallama, kiválóo szövege ellenére nem érte el azt a sikert, amit megérdemelne, de abban az időben (és most is) a kereskedelmi rádiók a géppel előállitott műanyag zenét részesitették előnyben. A NOcoMMent vendégszerepelt Svédországban is, az ottani útjukon készült képek láthatóak az Archivumban. | |
Előzmény: 6196, Lilluka |
hulio | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.12.06 08:05:37 (Sze) 6200. |
1974. nyarán... Akkor találkoztam a nyíregyházi piacon a deci szilvával. A barátságunk azóta is tart... | |
Előzmény: 6196, Lilluka |
Lilluka | Válasz erre (^) (>) (f) 2006.12.06 00:00:11 (Sze) 6196. |
Beleszerettem az 1974 nyarán című dalba is. Először Oszi szülinapi buliján hallottam, a dallama már akkor belemászott a fülembe. Kb. 2-3 napja éjt-nappal szinte csak ez megy a cd-lejátszóban. Gyönyörű szöveg, gyönyörű hang... egy életérzés, ha mondhatok ilyet. Igaz, '74-ben még pajzán gondolat sem voltam, de valahogy annyira át tudom élni az egészet... sírok, mosolygok. Hú, ezt most jólesett Veletek megosztanom. Pussz Mindenkinek és jó éjt! ui: Örülök, hogy ilyen jól telt el az estétek. |
<< 1 >> |
|