Színváltás: |
|
Linkbeszúrás a fórumba - segítség |
Az Utolsó Európai | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.06.25 11:08:46 (H) 663. |
Hja, a szakmai szleng bizony nem tűri az ilyesfajta slendriánságot... Aki ilyet mond, azt hülyének nézik, bár ma már talán nem fordulhat elő... (nincs hajlékony lemez, sőt, lassan merev sem! ) | |
Előzmény: 662, benzol |
benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.06.25 10:46:13 (H) 662. |
Szerintem az nem a júzer hülyesége, hogy "floppy", azaz "hajlékony" névvel illetnek egy annak cseppet sem tekinthető valamit. Vö.: Miért piros ez a szilva? Azért, mert még zöld. |
|
Előzmény: 661, Az Utolsó Európai |
Az Utolsó Európai | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.06.25 10:24:08 (H) 661. |
Biztos, hogy igaziak. Abból gondolom, hogy egy másik hasonló listán megtaláltam azt, amit régen én mondtam egy számtek-üzletben... Ez még a 80-as években történt, akkoriban ugye az A meghajtó volt a kicsi flopy-é, a B meg a nagy, hajlékony lemezé. CD még nem volt. Én egy 10-es adag kicsi flopyt akartam venni, így besétáltam egy szaküzletbe és ellentmondást nem tűrően kijelentettem: - Kérek egy doboz merevlemezt. Az egyik eladó kikerekedett szemmel, sápadtan meredt rám. Bizonyára nem látszottam winchester-dílernek... A másik csóka annyira röhögött, hogy alig tudott kimászni a pult alól. Rövid, megalázó párbeszéd után tisztáztuk, hogy 10 db A-s floppyt akartam kérni, és porrá égve távoztam. |
|
Előzmény: 658, Zé |
<< 1 >> |
|