Kedves Ifjúság! (ez ekvivalens a Mindenkivel, mert itt mindenki ifjú )
Van nekem egy barátom. Igaz, nem a legjobb dobos a világon, mindenesetre egészen jó gitáros. Tamás több, mint 10 éve zenél, szerintem nagyon jól játszik, ám az ő szavaival élve alapvetően amatőr hangszeres tudásról van szó, mert nem játszik zenekarban, nem ír saját dalokat, és mert egészen más a szakmája. Szereti azonban azt a zenei kört, amelyből a "mi" dalaink is származnak, és érdeklődött nálam az Illés Klubról. Kérdezte, mi történik itt, kik a fellépők, mik szólnak, én meg elmeséltem neki. Megkérdezte azt is, hogy adott esetben vajon lenne-e igény arra, hogy az ő előadásában meghallgassunk pár dalt, nagyjából egy óra terjedelemben. Hozzátette, hogy alapvetően egy amatőr akusztikus előadásról lenne szó, ismerve azonban a szerénységét személyesen vállalom a felelősséget érte, hogy amit ő amatőrnek nevez, az nekünk hibátlan, nagyszerű szórakozás lenne.
Node én egyedül nem tudtam mit mondani neki, annyit ígértem csak, hogy megkérdezlek Titeket. Ez a "Titeket" két dolgot jelent: egyrészt Titeket, mint leendő közönség: lenne-e igény ilyesmire (tehát Koncz Zsuzsa-, Tolcsvay-, Bródy-dalokról lenne szó akusztikus gitáron egy családias hangulatú előadás keretében, ahol a közönség közreműködésére is szükség lenne), és ha igen, milyen dalokat hallanátok szívesen; másfelől pedig a klubvezetőket és a fellépő zenekarokat kérdezném: lenne-e egyáltalán lehetőség valamikor ilyesmire. Nem tudom, mennyire zsúfolt a program, mennyire teremtene kényelmetlen helyzetet a "hivatalos" zenekaraink számára, stb. Álmodjátok meg, idő van, én pedig kezeskedem azért, hogy ha megrendeznénk egy ilyesmit, nagyszerűen sikerülne.
Tamás egyébként nagyritkán szokott írni ebbe a fórumba is, Az Utolsó Európai néven.
Köszike előre is!
|