Színváltás: |
|
Téhájé | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.01.26 17:13:53 (P) 7400. |
Így igaz. Szerintem mindkettőnknek igaza van! Már a 'közismert' dallamocska második részét is jó, ha a harmada tudja lejátszani a (magamfajta) műkedvelők közül is. De egy jazz-ben otthonosan mozgó zongoristának ez a téma maga az 'Elorádó'... Hogy a borítón ki szerepel szerzőként, az csak annak a kérdése, hogy fél-e az illető atól, hogy jelentkezik az eredeti szerző, vagy nem... Nem akarom Jelbeszéd kenyerét elvenni, de ha jól tudom George Harrison is csak úgy 'bukott le' a "My Sweet Lord"-dal, hogy még valaki magáénak tartotta és beperelte. A bíróság 'salamoni' döntése az lett, hogy mindketten ugyanabból a skót (vagy ír) népdalból merítettek (jó nagy kanállal...). Egyébként Úgy tudom ezt a dallamocskát már a XIX. század végén is ismerték... |
|
Előzmény: 7399, svédasztal |
svédasztal | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.01.26 16:51:37 (P) 7399. |
Valószínüleg csak az elsö valóban gyerekded dallamocskáról van szó, mert utána egy igazán virtuóz zongorajáték következik, amit nem igazán lehet "lesson one"-nak nevezni. | |
Előzmény: 7398, Téhájé |
Téhájé | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.01.26 16:44:27 (P) 7398. |
Lehet, hogy az is csak feldolgozás... Valamikor a TV-ben láttam egy riportot egy neves zongoristával (meg nem mondom ki volt...) és ott szintén felmerült ez a kérdés...állítólag nem ismert a szerzője, zongoraórákon terjedt, olyan, mint a népköltészet, csak zenében... A szám címéből arra tudok következtetni, hogy esetleg ennek a témának a feldolgozása is lehet... Hangsúlyozom, én így emlékszem, nem vállalok felelősséget az igazáért..! |
|
Előzmény: 7397, svédasztal |
<< 1 >> |
|