Színváltás: |
|
Bob | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.03.14 16:45:06 (Sze) 9048. |
Én sose tanultam oroszul, de bolgárul gagyogok egy kicsit. És sokszor hallgattam bolgár és szerb rock zenét, meg népzenét is. Nekem nagyon bejött! | |
Előzmény: 9040, Goston |
svédasztal | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.03.14 15:47:41 (Sze) 9042. |
Én hajlott koromnál fogva tanultam, illetve helyesebben tanítottak oroszul. És szintén ez okból emlékszem egy tv müsorra a 60-as évek végéröl, ahol a népi demokratikus országokból érkezett elöadók énekelték a táncdalfesztivál-döntös dalokat az anyanyelvükön. Ebben a müsorban énekelt egy Aradszky-dalt Joszif Kobzon oroszul. A dal címére sajnos nem emlékszem, de Aradszkyval sem volt valami dobogós szerzemény, ezek után el lehet képzelni Joszif Kobzonnal... | |
Előzmény: 9040, Goston |
Goston | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.03.14 15:39:16 (Sze) 9040. |
Ha már így szóba került, mit szóltok orosz nyelvű számokhoz? Ezt persze nem feltétlenül Vicától kérdezem, mert ő zsenge koránál fogva nem tanulhatott oroszul. Én anno nagyon szerettem az orosz nyelvet (nem = szovjet ideológiával), azóta csak hülyülök és felejtek. De emlékezzünk meg a Masina vremenyi /fiatalabbak kedvéért =Időgép/ nevű együttesről a hetvenes évek második feléből, melyet volt szerencsém kéz alatt terjesztett magnókazettáról hallgatni. A kazettát ma is őrzöm és az imént bele is hallgattam, még szól és határozottan jó a zene és a szöveg is, bármilyen furcsán hangzik is! | |
Előzmény: 9034 |
<< 1 >> |
|