A legtöbb viccet férfiak találják ki a nőkkel kapcsolatosan. Ez abból fakad, hogy a legtöbb férfi el van szállva magától, nem tudom miért, de felsőbbrendűnek érzik magukat. Régen valóban el voltak nyomva a nők (pl. nem járhattak iskolába, nem szavazhattak stb., nem is folytathattak pénzkereső tevékenységet - ezt is a férfiak kényszerítették rájuk). Ezek a viccek (meg a többi is) általában sztereotípiákra épülnek, pl. hogy minden szőke nő együgyű, primitív, nem képes gondolkozni stb. Én utálom a sztereotípiákat (ilyen pl. az is, hogy a vidékiek konzervatívok, maradiak stb. és lehetne folytatni a végtelenségig a sztereotípiák hosszú sorát), mert minden ember legyen az férfi vagy nő (nem tehet arról senki lánya, fia, hogy milyen neműnek született) a mai világban teljesen egyenjogú, és minden ember egyedi és megismételhetetlen teremtmény. A különbözőség abból fakad, hogy a természet máshogy programozta a nőket mint a férfiakat, biológiailag, de ez szerintem azt a célt szolgálja, hogy jól kiegészítsék egymást, nem pedig azt, hogy folyton civakodjanak a különbözőségek miatt. A szőke nő dolog meg teljesen elavult mára, mert manapság még a barna/fekete hajú nők is szőkére festik a hajukat - ki tudná megmondani, hogy ki is az, aki eredetileg is szőke. (Meg pl. ott vannak az északi országok, ahol sok az eredeti szőke - azok tán mind buták és együgyűek?) Na szóval ez az én véleményem tömören összefoglalva.
|