Színváltás: |
|
Fórum - Illés Klub - Vendégkönyv | |
G.TIBI | Válasz erre (^) (>) (f) 2013.03.17 12:31:14 (V) 23753. |
Nők Lapja 2013/11. számában megjelent Szegő András interjúja Rost Andreával. Részlet a riportból. „Szegő András: Hány nagy művészt ismerünk, akik fantasztikusan énekelnek, hogy karriert csináltak, és mégis boldogtalanok. Nem hinném, hogy az megoldana bármit is. Rost Andrea: - Én arról beszélek, hogy külső motivációk nem oldják meg az életünket! Megoldásra csak akkor van esélyünk, ha a belső értékekre is figyelünk. Emlékszem, pályám elején utaztam Görögországba egy énekversenyre, és egy ócska magnón Szörényi Leventét hallgattam: „Figyelj a belső hangra, ha nem hallod a külsőt, és figyelj a külső hangra, ha nem hallod a belsőt! Abba a nagyon különös, felfokozott állapotomban ezek a sorok nagyon nagy hatással voltak rám… Szegő András: Hogy nincsenek véletlenek?! Eszembe jut, hogy évekkel ezelőtt egy Prima Primissima díjátadón együtt voltak jelöltek, és Rost Andrea kapta meg a nagydíjat. Utána összefutottam Leventével, és teljes nyitottsággal mondta, hogy ez teljesen természetes, nem is lett volna igazságos, ha ő kapja, holott szerintem éppen úgy kiérdemelte volna. Elmondom ezt Andreának. Rost Andrea: - Teljesen egyetértek veled. Én akkor rögtön mondtam Leventének, hogy neki kellett volna kapnia a díjat! Bakfiskorom óta nagy rajongója vagyok, és legnagyobb élményeim egyike valósult meg, amikor a Mindig veled című lemezen együtt dolgoztunk! Szegő András: Ezt azért is fantasztikus dolog hallani tőled, hiszen az elmúlt negyedszázadban volt alkalmad együtt énekelni a világ valamennyi nagy operacsillagával, vezető tenoristájával! Rost Andrea: - Azok szintúgy nagy élmények voltak, Leventével semmivel nem kevésbé. A tehetség a lényeg, a személyiség hatása, ereje, izzása, kisugárzása! Ebből a szempontból lényegtelen, hogy valaki éppen operaénekes vagy rocksztár. A belső erő, igazság, tisztaság az, ami bármely műfajban egyként hat.” A cikkhez kapcsolódó zene: http://www.youtube.com/watch?v=l8bQJAaACks |
<< 1 >> |
|