A legkevésbé sem kötekedni szeretnék, mindössze érdeklődés-jelleggel kérdeznék a következővel kapcsolatban:
Ezzel együtt én továbbra is azt állítom, hogy nekem pusztán a '90 utáni ZENEMŰVEK nem tetszenek
Azt mondod, zenei kérdésekben mértékadó a véleményed, ezzel együtt azt is, hogy a szóban forgó zeneművek "nem tetszenek" Neked. Itt ellentmondást érzek, és ezt nem az okozza, hogy nem szereted Levente műveit - hiszen senkinek sem kell szeretnie őket. Amit nem teljesen értek, az az, hogy miként egyeztethető össze a "mértékadó zenei vélemény" azzal, hogy valami "nem tetszik". A kettőnek semmi köze sem lehet egymáshoz, és egy mű értéke semmiféle összefüggésben nem állhat azzal, hogy konkrétan Neked (vagy bárki másnak) tetszik-e. Természetesen nem azt állítom, hogy a zeneműveknek önmagukban, emberi fültől és pszichétől függetlenül van értékük, azt viszont merem állítani, hogy egy egyénileg kijelentett "nem tetszik" - minősítés (?) semmilyen összefüggésben nem áll a kérdéses mű minőségével. Egy mértékadó vélemény csakis ezzel a kitétellel együtt adhat valóban mértéket. Legalábbis szerintem, és mondom mindezt úgy, hogy nekem aztán se hallásom, se semmim.
|