Színváltás: |
|
Fórum - Illés Klub - Vendégkönyv | |
G.TIBI | Válasz erre (^) (>) (f) 2022.03.23 22:29:54 (Sze) 27298. |
2012. március 24-én volt az utolsó, nem hivatalos meglepetés Fonográf koncert az FMH Illés Klubjában. Egy borongós január végi délután jött az ötlet, hogy mi lenne, ha pár szám erejéig összeállna a Fonográf az FMH új épületének avatása kapcsán. Először Leventét hívtam fel. Ő azt mondta: - „Ha Tolcsvay Laci benne van, akkor Ő is”. Tolcsvay Laci azt válaszolta, „Ha Levi bevállalja, akkor Ő is örömmel jön!” A többi már simán ment. Tini: - „De nincs meg a steel gitárom!” Erre azt válaszoltam, hogy „Én tudom, hogy hol van!” Szabolcs: „Ha a többiek jönnek, akkor én is megyek!” Móricz Misi egy bécsi Halász Judit koncertet mondott le emiatt a koncert miatt. Németh Oszi a „vízen járt”. Gondoltam, most már minden rendben van és náluk a labda, illetve a hangszer. Február közepén hívtam Leventét, hogy tárgyaljuk meg a megvalósítást. Ő azt mondta, hogy régen Ő volt a zenekar vezetője, de ezt a posztot most rám bízta. Éreztem a helyzet súlyát…. Meghívtam Őket a Budapest Szállóba egy kávéra (van, aki sört ivott). Mindenki pontosan megérkezett, nem volt „zenekari rundó”. Nagyon örültek egymásnak, röpködtek a jobbnál-jobb zenekari történetek, mintha nem változott volna semmi a régi időkhöz képest. Végül mindenben megállapodtunk, plusz még egy ráadás számot is bevállaltak. Készítettem egy forgatókönyvet, percről-percre. Közben kiderült, hogy a katasztrófavédelem, nem járult hozzá az új FMH beindulásához. Újabb bonyodalmak…. Minden Fonográf tag ennek ellenére benne volt a meglepetés buliban, mert megígérték. Időközben Levente megfázott, de nem mondta le a bulit, mert ez Náluk nem volt szokás. Az FMH régi oszlopos terme lett a helyszín. A buli meglepetés volt, a titok ennek ellenére kiszivárgott. Engem is felhívtak, hogy tudom-e, hogy Fonográf buli készülődik. Én is meglepődtem, hogy semmi sem marad titokban. Nem akartuk, hogy ne legyen dokumentálva a buli. Rosta Mari és Mentler Krisztina sokat segítettek. Másnap tudósított az RTL Klub híradója és az akkori Blikk Tv-t Radnai Péter intézte el. Főhőseinket egy „titokszobában” kellett elhelyezni, melyet Ők hősiesen viseltek. Ez volt az utolsó Fonográf koncert, a 2018. február 16-i nagy buli előtt. A meglepetés buli nagyszerűen sikerült. Németh Oszi a Lökd ide a sört végén beszólt, hogy „…amikor a Gittinger Tibi fizet!”. Persze, mint alkalmi „zenekarvezető”, gázsit nem fizettem, de egy tálca sörrel vendégül láttam a zenekari tagokat. Szeretném megköszönni Főhőseinknek az Illés Klub számára felejthetetlen meglepetés koncertet. Külön köszönet Czoma Gergőnek a steel gitárért. Ez volt a rendezői vágatlan visszaemlékezése, a teljesség igénye nélkül…. https://www.youtube.com/watch?v=GSj7m5oEJB4 |
<< 1 >> |
|