Szép jó estét! Nyelves ügyhöz A német nyelv olyan, hogy nagyon nagyon szép tud lenni, ha valaki JÓL beszéli! Pl volt régen az a sörreklám, aminek a vége: Gut, Besser, Gösser volt, és eleinte egy igazi német ürge mondta a szöveget, később "magyarították", és tejesen fellázadtunk, mert én annál szebb német kiejtést, mint ahogy ezt a három szót mondta a csávó, még életemben nem hallottam! A Kraftwerk egy zseniális zenekar, valóban jó hozzá a német, a Rammstein, szegény, ugyan nekem igazából a szánalmasan gáz kategória (Isten bocsássa meg és kövezzetek meg), de ettől függetlenül tényleg németül jó Volt szerencsém egyik osztálykirándulásomon román house zenét hallani, és hát az a pár mondat, amik ugye ezen számokban ismétlődnek, az hatalmas mosolyokat generált bennem Vannak stílusok, vagy már kész alkotások, amiknek megvan a "saját nyelve", tényleg, mint a francia Rómeó és Júlia, stb stb! De azért vannak elképesztő nyelvek, és stílusok, amiket biz' Isten, soha nem tudnék összekapcsolni... (pl a francia vagy olasz rap a maga romantikus hangzásával)
|