Tegnap én is ott voltam a Puskás Stadionban. Valóban a világ legnagyobb utazó produkcióját láttuk, de tévedés, hogy Waters pontosan kezd. Kb. fél órás késéssel kezdődött az előadás. A díszlet, a technika lenyűgöző volt. Régen láttam ennyire profi módon levezényelt koncertet. Legutóbb Sade koncertje volt ilyen. Az első részt kb. egy órás műsor után úgy fejezte be, hogy a közönség nem tudta, hogy most vége az előadásnak, vagy lesz folytatás. Fél órás szünet után kezdődött a második rész, ami nagyon egysíkúra sikeredett. Nagyon precízen és pontosan megkoreografált program alapján ment le a műsor. Elismerés ezért a rendezőnek, a háttér személyzetnek. A fekete disznóból a végén nekem is jutott egy kis darab. Felejthetetlen élmény volt. Sajnálhatja, aki nem tudott ott lenni.
Más.
István a király.
Nem láttam az előadást, sem élőben, sem a tv-ben. De nagyon sok hozzászólást olvastam el eddig. Nagyon rossz érzéssel tölt el, hogy ilyen és ennyi indulatot váltott ki mindenkiből.
Nekem egyenlőre annyi a véleményem a darabról, hogy " az István, a király mint mű, megkarcolhatatlan. Lehet rajta kísérletezni, de ledobja magáról".
Talán, ha ezzel a szemmel nézné mindenki, akkor megmaradnak a szép emlékek.
Alföldi tehetségét meg nem lehet kétségbe vonni, még akkor sem, ha ez a rendezése nem váltott ki osztatlan sikert mindenkiben.
|