Színváltás: |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Az Utolsó Európai | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.22 18:11:40 (Csü) 161. |
No abban a BMW-motorban nem sok köszönet volt; sikerült lebutítani, nehogy konkurenciája legyen a Bömösöknek, én vezettem: nem tett rám különösebben jó benyomást...
|
|
| Előzmény: 160, Zé | |
| Zé | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.22 17:47:34 (Csü) 160. |
| Asszem volt 1,7-es is , a környezetemben van 2db 1,5-ös. Omegában volt szerencsém ülni egyszer, nem volt rám olyan mély benyomással,mint a Safrane(főleg felszereltségét és komfortját illetően). Állítólag elég sokba BMW motort szereltek,legalább legyen előnye is . A kasznija viszont 6-7 év után a vasszú áldozata lesz (láttam) , ellenben a Safrane-n tini kora ellenére(14) nyoma sincs ilyennek
|
|
| Előzmény: 158, benzol | |
| Az Utolsó Európai | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.22 17:21:43 (Csü) 159. |
| Volt 1.5-ös verzió is belőle. | |
| Előzmény: 158, benzol | |
| benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.22 17:05:50 (Csü) 158. |
Nekem régi Omega, meg a Vectra B kifejezetten tetszenek, persze lehet, addig lennék csak így ezzel, amíg egyszer nem vezetném őket. Olyan ez, mint az egyszeri jó nő esete, aki csak egyszer (se) volt jó ![]() ![]() Nem 1,7-es volt az az Isuzu motor, amit pl. az Astrákba is tettek? |
|
| Előzmény: 157, Zé | |
| Zé | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.22 17:01:01 (Csü) 157. |
| Ez igaz,főleg azt a tényt figyelembevéve,hogy sok modelljük Isuzu 1,5 TD motorral jött ki anno...Legalább volt önkritikájuk. Az Opel mellesleg soha nem volt a kedvencem
|
|
| Előzmény: 156, Az Utolsó Európai | |
| Az Utolsó Európai | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.22 16:50:30 (Csü) 156. |
Nah, hát az Opel is büszke lehet rá, hogy életébe nem csinált még normális dízelmotort...![]()
|
|
| Előzmény: 155, benzol | |
| benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.22 16:00:16 (Csü) 155. |
Lehet. Mondom, csak olvastam valahol. Nekem végülis mindegy, melyik digó. Nem svéd, az biztos ![]() Azé', egy jólsikerült 2,2-es Isuzu dízellel nem lehet mellélőni
|
|
| Előzmény: 154, Az Utolsó Európai | |
| Az Utolsó Európai | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.22 15:40:04 (Csü) 154. |
| Ez furcsa lenne; a Fiat-nak sose volt 3 literes motorja, csak az Alfának, az viszont remek gépezet. Nem is hinném, hogy arról a motorról volna itt szó. Nekem voltak amúgy dízeleim; jók is voltak, egészen addig, míg a porlasztócsúcsok miatt el nem kezdett letiltogatni az elektronika. Cseréjük hengerenként egy százas. Mivel a jelenség a mai túlhúzott dízelek közt elég általános, oda lyukadtam ki, hogy ilyen körülmények között a fogyasztási előny teljesen viszonylagos dolog.
|
|
| Előzmény: 153, benzol | |
| benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.22 15:35:02 (Csü) 153. |
| Valahol olvastam, hogy a SAAB 9-5 3 literes benzinmotorja valami hulladék Fiat-tól kapta azt, jobb elfelejteni, többet ér a 2,3-as. | |
| Zé | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.22 15:27:05 (Csü) 152. |
| A Safrane is kijött 3 literes V6 biturbo motorral,nálam akkoriban ez is az alternatívák egyike volt : 4 kerékmeghajtás,ESP, légpárnás ülések,elektromosan fűthető első szélvédő, .....de inkább a jelenlegi 2,5 l TD intercooler mellett döntöttem . Ez utóbbinak azért sokkal kedvezőbb a fogyasztása és nem sokkal kevesebb extra van benne. | |
| Előzmény: 148, Az Utolsó Európai | |
| Zé | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.22 15:12:26 (Csü) 151. |
| Ja,a hűtővíztartály tisztaságát(belülről) el is felejtettem említeni eddig !! | |
| Előzmény: 146, benzol | |
| Zé | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.22 15:10:40 (Csü) 150. |
| Ha nincs titkolnivalójuk és el akarják adni az autót,akkor megengedik hogy megnézd ezeket. Amikor vettem a Safrane-t én is kipróbáltam,majd utána lehúztam a bizonyos csöveket és megnéztem (kb 3 perc). | |
| Előzmény: 146, benzol | |
| benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.22 14:43:13 (Csü) 149. |
| "...abból alig van a piacon" Nem véletlenül
|
|
| Előzmény: 148, Az Utolsó Európai | |
| Az Utolsó Európai | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.22 14:36:17 (Csü) 148. |
| Igen, a DI-panel az egyik dolog, amit a kolléga említett. Nálam, ha már SAAB, csakis benzines turbó jöhetne szóba, vagy a háromliteres szívó V6, de abból alig van a piacon. | |
| Előzmény: 147, benzol | |
| benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.22 14:32:54 (Csü) 147. |
| Mellesleg a dízel az, amelyik a leginkább strapabíró. Bizonyos SAAB-oknál széria-betegség az ún. DI panel (Direct Ignition, valami gyújtásvezérlő megfejtés) hibája, cserével megoldható. Dízelnél ez sincs, természetesen
|
|
| Előzmény: 145, Zé | |
| benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.22 14:31:23 (Csü) 146. |
Ezzel az a gond, hogy amikor elviszed még a kereskedésből egy állapotfelmérésre, akkor ezeket nem nagyon tudod megcsinálni, elvégre nem szedheted szét az autót, ami még nem is a tied. A hidegen indulást nekem augusztusban nem sikerült lecsekkelnem ![]() Amúgy most +2-n vígan indul, és csak az elején "röfög" az autó. A turbó fütyülését pedig nem is hallom, csak érzem, hogy a vesém már valahol a hátsó ülésen van
|
|
| Előzmény: 145, Zé | |
| Zé | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.22 14:18:05 (Csü) 145. |
| Viszont a dízelmotor állapotára sok külső jel utal: hidegen(-10 ˚C körül) könnyen indul-e és utána egyenletes legyen a járása, üzemmelegen padlógáznál mennyire kormol, eközben a turbó fütyül-e hangosan. Érdemes megnézni a kartellgázt a csövet lehúzva,majd a turbó utáni légcső belsejét is,van-e jelentős olajkicsapódás. |
|
| benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.22 12:56:36 (Csü) 144. |
| Ez azért messze nem biztos. Vannak nagyon jól és vannak kevésbé jól sikerült motorok, már ettől is függ. Van aztán, amire nincs semmi biztosíték, esetleg csak sejteni lehet, indirekt következtetéseket tenni, pl. arra, hogy a turbó milyen állapotban lehet. Ha az autót láthatóan nem kímélték, akkor valószínűleg arra sem fordítottak figyelmet, hogy nagy hajtás után még járassák a motort álló helyzetben (hogy hűtse a turbót), stb. Amúgy meg azt mondom, hogy nincs az az autó, amelyikre nem kell időnként költeni. Ja, de igen: az, amelyik 150ezernél már szétrohadt, kopott, szétesett roncshalmaz. Az 500 ropit soknak találom, de nincs kizárva. Viszont, épp ezért veszítenek sokat az értékükből. |
|
| Előzmény: 143, Az Utolsó Európai | |
| Az Utolsó Európai | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.22 12:09:14 (Csü) 143. |
| Ehhez is sok pénz kell, most kérdeztem meg egy jó ideje aktív SAAB-os kollégámat, érdemes-e kutakodnom 100k körül futott 9-5-ösök között, azt mondta, számítsak legalább 500k HUF plusz költésre az elkövetkezendő 2 évben. ÉS ezek csak azok a dolgok, amik rendeltetésszerűen be fogják mondani az unalmast 150 ezer környékén. | |
| Előzmény: 139, benzol | |
| benzol | Válasz erre (^) (>) (f) 2007.11.22 12:05:32 (Csü) 142. |
| Erős leegyszerűsítése egy helyzetnek. Attól függ, honnan nézem. Valamikor 93 táján adták el a részvények 50%-át a GM-nek, azóta "Opel" a SAAB. De a mai napig nem lett az mégsem. Sokat veszítettek az autóik a korábbi egyéniségből. Viszont, ha megnézzük a sajnálatos trendeket, azt láthatjuk, hogy a jelenlegihez képest vagy teljesen eltűnhetett volna a SAAB, vagy esetleg átalakulhatott volna olyan luxusmárkává, amelyik soha nem lenne megfizethető egy egyszerű halandó számára. De ezek helyzete sem stabil, lásd még pl. Aston Martin, RollsRoyce, Bentley, stb. Így most van egy kompromisszumos, egyes elemeiben erősen opeles, mégis messziről felismerhető és sajátos megoldásokkal rendelkező SAAB. Ami szerintem nagyon nem jó, hogy a csapott hátú "papucs" SAAB 2002-ben végképp eltűnt. Azt nagy dobás lenne visszahozni. Opel-házassághoz pozitív adalék: Korábban nem léteztek dízel SAAB-ok. Aztán 98-ban a 9-3-at elkezdték a Vectrákba szánt 2.2-es dízellel is szállítani. És milyen jól tették! Azóta is sikertörténet a dízel SAAB, főleg azért, mert a SAAB-ok előnyei mellett az egyébként a márkára jellemzőnek tartott magas szerviz-igény sem akkora. Olyat meg mutasson már valaki az Opelnél, hogy alapfelszereltség a négy elektromos ablak, meg a digitális klíma! Ja, és több légzsák, mint szállítható személy. Van egy olyan törekvés autógyártóknál, hogy a prémium-kategóriás autókat minél jobban leválasszák a "fapados" megfejtéseikről. Egyik-másik ezt úgy oldja meg, hogy teljesen más márkanév alatt gyártja ezeket (pl. Toyota-Lexus, Nissan-Infinity). Számomra úgy tűnik, hogy akadnak, akiknél ez meglévő márkák megvásárlása után bontakozik ki, és ezek közé sorolom a GM-nél a SAAB-ot, a Fordnál a Volvot, meg van még néhány. |
|
| Előzmény: 141, erga | |
| << < 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >> |
|